Xiaomi tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtılan Mi 11 Lite’ı yakından inceliyoruz.
Şaşırtan özelliklerle birlikte karşımıza çıkan Mi 11 Lite’ın 5G’li farklı bir modeli mevcut, ancak biz 5G olan modelini değil, klasik modelini inceleyeceğiz. Orta segment telefonlarda görmeye alışık olmadığımız özellikleri barındırıyor. Bu sebeple Xiaomi’nin belki de en fiyat performans telefonu olabilir. Hadi gelin birlikte bakalım…
Ekran
6.55 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlüğe sahip AMOLED bir panel yer alıyor. Bunula birlikte 90 Hz ekran yenileme hızı ve 240 Hz dokunma algılama hızı sunuyor. Delta-E < 0.55 ve JNCD 0.55 değerine sahip. Bu sayede çok daha doğru renkler gösterebiliyor. Ayrıca 10 bit (8 bit + 2 bit FRC) renk derinliğini destekliyor. Bu renk derinliğini desteklediği için 1.07 milyar farklı renk gösterebiliyor. 5000000:1 kontrast oranı mevcut. Ayrıca ekran dayanıklılığı da Corning Gorilla Glass 5 seviyesinde.
Batarya ve Şarj
4250 mAh kapasiteli bataryaya sahip. Bununla birlikte 33W hızlı şarj sayesinde batarya bittiğinde hızlı bir şekilde tekrar doluyor.
Kamera
Arkada 3’lü kamera paketine yer verilen Xiaomi Mi 11 Lite’ın ana kamerası 64 MP çözünürlüğünde. Bununla birlikte F1.79 diyafram açıklığına sahip ve RAW çekim modu yer alıyor. İkinci kamera ise 8 MP çözünürlüğe ve F2.2 diyafram açıklığına sahip bir ekstra geniş açı kamerası. Bu sayede 119 dereceye kadar geniş açıda çekim yapılabiliyor. Üçüncü kamera ise 5 MP çözünürlüğe ve F2.4 diyafram açıklığına sahip bir makro çekim kamerası olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede 3 cm’ye kadar makro çekim yapmak mümkün oluyor. Ön kamerası ise 16 MP çözünürlüğünde ve F2.45 diyafram açıklığına sahip.
Arka kamera ile 1080p 120 FPS ve 4K 30 FPS’ye kadar video kaydı yapabiliyor. Ayrıca 4K 30 FPS’de dijital görüntü sabitleyicisi (EIS) desteği mevcut. Ön kamera ile 1080p 30 FPS’ye kadar EIS destekli video kaydı yapabiliyor.
Bağlantı ve Güvenlik Seçenekleri
Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, NFC ve kızılötesi kablosuz bağlantıları mevcut, ancak Xiaomi Mi 11 Lite’da 5G bulunmuyor. Ayrıca USB Type-C kablolu bağlantı desteği var ancak 3.5mm ses çıkışı desteği yok.
Telefonun yan tarafında fiziksel parmak izi okuyucu ve ön kamera ile yüz tanıma kilidi yer alıyor. USB Type-C üzerinden ses çıkışı sağlıyor.
Herhangi bir suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası bulunmuyor. Bu sebeple kullanırken dikkatli olmak gerekiyor.
Performans
Xiaomi bu telefonda işlemci tercihini 8 nm üretim teknolojisi ile üretilen Qualcomm Snapdragon 732G’den yana kullanmış. Performansını kanıtlamış bu orta segment işlemcisinin günümüzde yeterli olduğunu söylemek mümkün. 8 çekirdekli yapısı sayesinde güç ve performans için ayrı çekirdekleri kullanabiliyor. 2 tane 2.3 GHz frekansında çalışan ARM Cortex-A76 performans çekirdeği yer alıyor. Bununla birlikte 6 tane 1.8 GHz frekansında çalışan ARM Cortex-A55 güç çekirdeği yer alıyor. Grafik birimi olarak 800 MHz frekansıyla çalışan Adreno 618 yer alıyor.
Xiaomi Mi 11 Lite’da Snapdragon 732G’nin yanında 6/8 GB RAM ve 64/128 GB depolama seçenekleri var. Ram tipi LPDDR4x ve depolama biçimi de UFS 2.2 ayrıca ek hafıza kartı desteği de mevcut. Bu sayede telefonunuzun dahili depolaması yetersiz gelirse ek hafıza kartı kullanabilirsiniz.
Boyut ve Renk Seçenekleri
160.53mm uzunluğunda, 75.73mm genişliğinde ve 6.81mm kalınlığında. Bu sayede 157 gram gibi bir ağırlığı var. Renk seçenekleri de siyah, mavi ve pembe olmak üzere 3 tane.
Ek Özellikler
Xiaomi Mi 11 Lite’de dahili likit soğutma sistemi mevcut. Bu sayede yüksek performans gerektiren işlemlerde bile telefon aşırı ısınmıyor. Stereo hoparlör ve Hi-Res Audio sertifikası da mevcut.
YouTube kanalımıza buradan ulaşabilirsiniz.
Xiaomi Mi 11 Lite hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi ve beklentilerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.