Günümüzde hemen hemen herkes işlerini kolaylaştırmak için yeni yollar arıyor. Bu durumda bize en çok yardımcı olan unsurlardan biri ise teknolojidir. Bu makalemizde günlük yaptığımız işleri makro kullanarak nasıl daha basit hale getirebileceğimizden bahsedeceğiz.
Makro Nedir?
Çeşitli yazılımlar veya uygulamalar sayesinde tek bir tıklama ile yaptırabileceğimiz komutların genel adıdır. Makro ile devamlı olarak yazmanız gereken bir yazıyı otomatik olarak yazdırabilir, bir siteye veya uygulamaya girebilir, sürekli olarak yapmanız gereken bir hareketi yaptırabilir, ya da mouse ile durmaksızın bir tıklama sağlayabilirsiniz.
Makro Nasıl Yapılır?
Uygulamalar üzerinden özel kodlar ile, veya fare ve klavye hareketlerini yazılımın okuması ardından taklit etmesi üzerine iki şekilde yapılır. Gelelim bugün size anlatacağımız makroya. Bizim anlatacağımız ise fare ve klavye hareketlerinin taklit edilmesi temeli ile kullanılan makrodur. Program olarak giriş seviyesi bir program olan Pulover’s Macro Creator‘u bu yazımızda tercih ettik.
Program Kullanımı
Yazılım, kodlar ve taklit olmak üzere iki şekilde kullanılabiliyor. Biz bu yazımızda taklit kısmı üzerinden ilerleyeceğiz. Daha anlaşılır şekilde olması olması için bir senaryo üzerinden neler yapacağımızı öğrenelim. Uzun sürecek bir araştırma ödeviniz var ve bu ödevi yazmak için her seferinde ModArtPC,ModArtPC Instagram ve ModArtPC YouTube sayfalarına girmek durumundasınız. İşte makro tamda burada işinize yarıyor. Gelin sırası ile ne yapacağımıza beraber bakalım
- Bu bağlantıya tıklayarak uygulamayı indirin.
- Uygulamayı kurun & başlatın.
- Uygulamaya girdikten sonra sol üstte bulunan turuncu renkteki kayıt butonuna tıklayın.
4- Açılan pencereden kayıt tuşuna, veya F9 tuşuna basarak yazılıma yaptırmak istediğiniz işlemleri yapın.
5- İşlemi tamamlamak için tekrardan F9’a tıklayın ve işlemi sonlandırın.
6- Uygulamaya girerek Ctrl+Shift+S kombinasyonu yaparak makronuzu kaydedin.
Şimdi ise nasıl aktif edebileceğimizi öğrenelim.
1- Uygulamaya girerek Ctrl+O tuşlarına basıp kaydettiğiniz dosyayı seçin.
2- Üst kısımda bulunan turuncu renkteki kayıt butonuna tıklayın.
3- Ardından açılan pencereden ise play butonuna tıklayıp makronuzu başlatın.
İşlemlerin temel mantığı bu kadardır. Siz kendinize uyarlayarak yazılımı istediğiniz şekilde ve istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Aklınıza takılan veya sorun yaşadığınız kısımları yorum kısmında belirtmeyi unutmayın.